Bai Drive
Залиште свій номер телефону і ми
передзвонимо Вам:

    Отримати консультацію

    Які документи потрібні для вступу в автошколу

    Отримання водійського посвідчення дозволяє вільно пересуватися на власному чи орендованому автомобілі. Однак безпечне водіння авто вимагає від водія не тільки здорового глузду, а й відповідних знань і навичок. Щоб мати можливість легко скласти іспит й отримати свідоцтво, що дозволяє керувати автомобілем в Україні та інших країнах, слід пройти спеціальний курс водіння в автошколі у Львові. Він включає теоретичні лекції із правил дорожнього руху та обслуговування автомобіля, та практичні заняття, які допоможуть навчитися їздити на машині як по вулицях міст і сіл, так і по міжміських трасах. Ось, які документи потрібно в автошколу надати перед початком навчання.

    Хто може подати заяву на навчання в автошколі та отримання прав водія?

    Згідно законодавства, отримати посвідчення водія, що дозволяє керувати легковим автомобілем (категорія В), може будь-яка повнолітня людина (18 років), яка проживає в Україні не менше 185 днів. Враховуючи тривалість курсу водіння, записатися на навчання може навіть підліток, якому до повноліття залишилося 2 місяці.

    На курси, що закінчуються іспитом, також може записатися і людина, яка вже має права водія, але бажає отримати іншу категорію:

    • C – вантажні автомобілі;
    • D – пасажирські автобуси;
    • BE – легкові автомобілі з причепом;
    • CE – вантажні автомобілі з причепом;
    • DE – пасажирські автобуси з причепом.

    Що потрібно зробити, щоб записатися на курси водіння?

    Треба звернутися до адміністратора Bai Drive та уточнити, які документи потрібні для вступу в автошколу, та надати їх:

    1. посвідчення особи (оригінал та ксерокопія) – паспорт або ID картка з випискою про місце проживання з державного демографічного реєстру.
      Важливо! У цьому документі обов’язково має бути зазначена чинна реєстрація на час навчання в автошколі та складання іспиту у сервісному центрі. У разі її відсутності слухача курсів можуть не допустити до складання іспиту;
    2. персональний ідентифікаційний код (податковий номер) – унікальна комбінація цифр, яку має кожен громадянин, який постійно проживає в Україні;
    3. 4 нещодавно зроблених фотографії формату 3х4;
    4. поточні права водія – у разі подання заявки на отримання іншої категорії;
    5. письмова згода батьків або законного опікуна, якщо одержувачу прав менше 18 років. Такий документ необхідно підписати в офісі разом із законним опікуном під час укладання договору про надання освітніх послуг;
    6. медична довідка форми 083\о, що свідчить про придатність до керування транспортними засобами. Адже для навчання в автошколі, складання іспиту та безаварійного водіння майбутній кермувальник повинен мати гарне здоров’я.

    які документи потрібні для вступу в автошколу-2

    У сервісному центрі підготовки водіїв потрібно скористатися послугами комісії лікарів, які працюють в автошколі:

    • невропатолог – фахівець, який виключає наявність захворювань неврологічного профілю та вестибулярного апарату. Зокрема епілепсію та порушення кровообігу головного мозку;
    • хірург – спеціаліст, який виявляє різні дефекти кінцівок;
    • лор визначає наявність злоякісних новоутворень;
    • офтальмолог перевіряє гостроту зору, від якої залежить безпека керування машиною;
    • нарколог призначає тест на наявність алкоголю та наркотичних речовин у крові, аналізує їх результати;
    • психіатр, який заперечує наявність відхилень, що свідчать про непридатність психічну керування автомобілем;
    • терапевт – заключний лікар, який іноді направляє на додаткові обстеження (електрокардіографія, флюорографія, загальний аналіз крові та сечі тощо) або одразу підписує медичну довідку 083\о та скріплює її печаткою медустанови, якщо протипоказань до управління транспортом не виявлено.

    Згідно українського законодавства, із 2019 року у цьому документі обов’язково має бути зазначена група крові та резус-фактор. За відсутності цієї інформації у сервісному центрі автошколи можуть відмовити в допуску до навчання та складання іспиту. Група крові також вноситься у посвідчення водія.

    Якщо ви хочете комплексно підготуватися до екзамену з водіння авто та скласти його з першого разу, потрібно записатися в автошколу Bai Drive у Львові. Ви отримаєте можливість укласти договір з чітко прописаними умовами, що гарантує якісне навчання в автошколі:

    • обрання – навчального курсу, ціна якого вас влаштовує, зручного для себе графіку і району відвідування занять, дати й часу складання внутрішнього та зовнішнього теоретичного і практичного іспитів;
    • практичні заняття з досвідченим інструктором на автомобілі з механічною або автоматичною коробкою передач;

    уникнення непередбачуваних витрат під час навчання в автошколі (проходження водійської медкомісії, паливо, додаткові заняття з відпрацювання певних навичок водіння тощо – усе це входить до вартості курсу водіння автомобіля).

    або