Bai Drive
Залиште свій номер телефону і ми
передзвонимо Вам:

    вул. Пилипа Орлика 2
    вул. Залізнична ЖК Шенген
    Записатись на курс

    Як здати екзамен з водіння: відповіді на найпоширеніші запитання

     

    Як здати екзамен з водіння? Це питання цікавить кожного майбутнього водія та курсанта автошколи. Ще недавно кермування власним авто було лише мрією, а вже зараз усі теми занять пройдено і час реєструватися на іспит. Боятися екзамену абсолютно нормально і зрозуміло. Страх перед провалом, відчуття недостатньої кількості досвіду, завищені очікування від оточення — це все лягає важким тягарем на плечі курсантів. На допомогу прийдуть викладачі автошколи Bai-Drive, які проговорять кожну деталь у правилах дорожнього руху та розставлять головні акценти для слухачів.
    Правильна навчальна програма, допомога від інструктора та підтримка близьких можуть допомогти вам подолати цей страх і впевнено сісти за кермо.

    Тож до чого готуватися майбутнім водіям?

    Алгоритм дій при отриманні посвідчення водія вперше

    1. Обрати автошколу для теоретичної підготовки. Bai-Drive пропонує найефективніші Курси водіїв у Львові.
    2. Пройти теоретичний курс навчання в автошколі. Прослухати курс лекцій та отримати свідоцтво (в електронному вигляді), яке чинне 1 рік — без складання внутрішнього іспиту в автошколі.
    3. Скласти теоретичний іспит в сервісному центрі МВС (МРЕО). Результат цього іспиту дійсний протягом 1 року з дня його успішного складення.
    4. Обрати автошколу для практичної підготовки. Це може бути та сама автошкола в якій проходили теоретичну підготовку або будь-яка інша. Професійні інструктори автошколи Bai-Drive навчають керуванню автомобілями як з механічною, так і з автоматичною КПП. Заняття проходять у зручний для курсантів час.
    5. Пройти навчання і скласти внутрішній прaктичний іспит в автошколі. Отримати свідоцтво (в електронному вигляді), яке чинне 2 роки.
    6. Скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС.
    7. Отримати посвідчення водія у сервісному центрі МВС. Необхідно також сплатити орієнтовно 254 грн, це ціна бланкової продукції. Вперше водійські права видаються на 2 роки.

    Як здати екзамен з водіння

    Така кількість пунктів спочатку викликає розгубленість, але викладачі та інструктори вашої автошколи супроводжуватимуть вас на кожному етапі. Варто пам’ятати, що не тільки курсант зацікавлений в успішному складанні іспитів. Рівень успішності випускників впливає також і на репутацію закладу, в якому вони проходили підготовку. Автошкола Bai-Drive пишається своїми “вже водіями”, гарантує 100% успішне складання іспитів та отримання посвідчення.

    З чого складаються іспити?

    Насправді уся інформація про особливості складання теоретичного та практичного іспитів знаходиться у відкритому доступі, її можна знайти на сайті МВС. Тобто вже під час підготовки до екзаменів кожен може дізнатися, на що буде звертати увагу екзаменатор та які теми точно попадуться під час тесту.

    Як проходить теоретичний іспит зі знань ПДР

    На складання цього екзамену дається 20 хвилин. За цей час присутні мають відповісти на 20 запитань із можливістю дати не більше 2-х неправильних відповідей (якщо 3 хибні відповіді — іспит не складено). За тематичними блоками питання розділені таким чином:

    • 10 запитань про правила дорожнього руху;
    • 4 — основи безпеки руху;
    • 4 — охоплюють будову та експлуатацію транспортного засобу;
    • 2 питання про надання першої медичної допомоги.

    Якщо теоретичний іспит зі знань ПДР складено успішно, курсант отримує допуск до практичних занять та починає вчитися керувати автомобілем.

    Якщо ж ви рознервувалися або не знали усіх відповідей та допустили більше 2-х помилок — немає причин для розчарування. Маєте 10 днів, щоб краще підготуватися та спробувати повторно. Кількість спроб не впливатиме на ваш остаточний результат.

    Практичний іспит з навичок керування транспортним засобом

    Практичний іспит більш цікавий та динамічний, але тут на курсантів чекає більше неочікуваних моментів. Дорожні ситуації можуть бути непередбачуваними, а коли поруч спостерігає екзаменатор — хвилювання збільшуються в рази. Але щоб бути готовим та впевненим у собі, краще максимально відпрацювати усі практичні заняття в автошколі. Чим більше практики ви отримаєте, тим легше почуватиметеся на екзамені.

    Практичний іспит з навичок керування проходить у два етапи:

    1. на майданчику з початкового керування — на автодромі;
    2. в умовах дорожнього руху — виїзд у місто.

    Як здати екзамен з водіння

    Чек-лист із переліком вправ та типовими помилками МВС опублікувало у вільному доступі на своєму сайті. Безпосередньо готуючись до іспиту, ви можете ознайомитися із можливими варіантами маневрів, які вас проситиме виконати інспектор.

    Якщо ви допустили не більше 3-х помилок — поспішайте чепуритися для фото на водійське посвідчення, вітаємо з успішним складанням екзамену!

    Коли ж практичний іспит не дався вам з першого разу — не опускайте руки. Ви маєте необмежену кількість спроб, щоб завершити почате.

    Як здати екзамен з водіння

    Поради від автошколи Bai-Drive: як підготуватися до іспиту з водіння

    • Стабільна практика. Важливо практикувати та повторювати кожну навичку водіння регулярно. Слухайте поради свого інструктора і надавайте перевагу практиці.
    • Якщо вам некомфортно з інструктором або ви не відчуваєте з ним згоди, не бійтеся змінити його. Важливо, щоб навчання було продуктивним і ефективним для вас.
    • Додаткові заняття. Якщо певні маневри вам досі не здаються зрозумілими, не соромтеся просити про додаткові заняття. Важливо відпрацювати їх на високому рівні. Це ваша впевненість та безпека у майбутньому.
    • Якщо вам зручно, коментуйте свої дії під час водіння. Це допоможе швидше освоїти правильний порядок виконання дій та стати більш упевненим водієм.
    • За можливості, ознайомтеся з маршрутами та дорожніми ситуаціями на автодромі. Це допоможе вам бути більш впевненим і менше хвилюватися під час екзамену.
    • Те що здається на перший погляд невдачею — насправді цінний досвід. Навіть якщо скласти екзамен з першого разу не вдалося, ви маєте законний шанс підготуватися краще та спробувати ще раз. Ваші помилки надовго закарбуються у пам’яті та в майбутньому ви точно не допускатимете їх.

    Як здати екзамен з водіння

    Що НЕ варто робити безпосередньо перед іспитом

    1. Зубрити правила й не спати усю ніч. Краще відпочити й бути бадьорим та зібраним під час екзамену. Навіть якщо ви не знатимете відповідь на певне питання, свіжий розум допоможе знайти правильне рішення. Особливо під час практичного іспиту, в умовах міського трафіку курсант має швидко реагувати на рух транспортних засобів на дорозі.
    2. Вживати заспокійливі ліки. Ризикуєте втратити концентрацію та зосередженість. Спробуйте дихальні практики для зниження відчуття стресу та переживання.
    3. Запізнюватися. У кращому випадку ви погіршите ставлення до себе під час іспиту, у гіршому — вас не допустять до екзамену. Ліпше прийти раніше, зосередитися й зібратися з думками.
    4. Грубити, поводитися неввічливо. Поважайте гідність людей, які вас оточують. Екзаменатори працюють протягом цілого дня та мають об’єктивно оцінювати інших курсантів, які будуть після вас.
    5. Під час практичного іспиту поспішати й метушитися. Перед початком руху автомобіля, пристебніть пасок безпеки та комфортно влаштуйтесь у сидінні. Краще вимкнути звук на мобільному телефоні. Інспектор точно відмітить вашу впевненість та спокій під час екзамену.

    Тепер, коли ви ознайомилися з усією інформацією про складання екзамену з водіння в Україні, ми в автошколі Bai-Drive бажаємо вам успішного складання іспитів у ТСЦ МВС. Дотримуйтеся порад від наших професійних викладачів та вже найближчим часом ви точно поповните ряди водіїв.